Русская версия Slovenščina English

Medzinárodný deň rodiny na Slovensku

Medzinárodný deň rodiny sa každoročne oslavuje 15. mája  v súlade s rozhodnutím Valného zhromaždenia OSN s cieľom posilniť úlohu rodiny a upozorniť verejnosť na ochranu rodinných hodnôt.

V tento deň sa na celom svete konajú podujatia na národnej a regionálnej úrovni, a to rôzne festivaly, tematické konferencie, osvetové a charitatívne akcie, súťaže, workshopy o výchove detí, flashmoby, stretnutia pri okrúhlych stoloch a aktivity zamerané na zlepšenie fyzickej kondície a zdravia. Na podporu rodín v núdzi sa organizujú rodinné pikniky.

Slovensko oslávilo Medzinárodný deň rodiny bohatým programom podujatí. Na námestiach miest a obcí sa konali pravé detské oslavy so súťažami a darčekmi, v rodinných centrách a školách sa uskutočnili vzdelávacie podujatia o význame rodiny v živote každého jednotlivca aj celej spoločnosti. Médiá uverejnili tematické programy a publikácie vrátane posolstva generálneho tajomníka OSN k téme tohto sviatku. Témou Medzinárodného dňa rodiny v roku 2024 je „Rodinné blaho a zmena klímy“.

Preklad: Bc. Lívia Murárová